טרואר, כך נקרא, בשפת היין, חבל ארץ שיש בו כל המרכיבים להיות בית גידול מעולה לענבי יין שמהם יצא יין משובח – כזה הוא הגולן.
ומכיוון שליד הכרם יימצא, בדרך כלל, גם היקב – תשמחו לדעת שכל בעלי היקבים בגולן מגדלים את ענביהם (כולם או אחוז גדול מהם) בעצמם, בגולן בתנאים הכי טובים שיש לטבע להציע – רום גבוה, קור עז לאורך השנה ואדמת בזלת איכותית.
ב-1976, ניטעו כרמי היין הראשונים בגולן, בגשור וביונתן. זאת הייתה ההתחלה של “יקב רמת הגולן” והמהפכה של תרבות היין בישראל. מאז הפך ענף גידול היין באזור לסיפור הצלחה מרשים. ובגולן יקבים רבים המייצרים יין בהיקפים שונים ושטחי כרם נרחבים מכסים כיום את האזורים החקלאיים של הגולן למלוא העין.
סיורי יין הם נישה מפותחת, מספר אוהבי היין הולך וגדל. בגולן, חבל ארץ קסום עם מספר רב של יקבים איכותיים, הזוכים בהתמדה בפרסים יוקרתיים ברחבי העולם, אפשרויות התיור, היצע היקבים ואיכות היין ברמה בינלאומית.
יקבי הגולן מציעים למבקרים סיורים בעקבות תהליך ייצור היין הכוללים טעימות והסברים, סיורי ג’יפים בכרמים, מפגש עם ייננים וכורמים וסיורי שקיעה בכרמים. ניתן ליהנות מפלטות גבינות ונשנושים מתוצרת הגולן, ולקיים אירועים מיוחדים במתחמי היקבים.
התפתחותה המואצת של התיירות החקלאית ברמת הגולן, הופכת את דרך היין של הגולן לאטרקטיבית ומושכת במיוחד. אפשר ליהנות משירות הסעות ואפילו מדריך יין מקצועי שילווה אתכם בדילוג בין יקבים.
אז למה אתם מחכים? בואו לטעום יין בגולן.