מכל טוב הגולן- מהתוצרת המשובחת של הגולן

 

בגולן מגוון גידולים חקלאיים: יין משובח, עדרי בקר, מטעי תפוח ודובדבן. אתם מוזמנים לחוות ולטעום מכל טוב הגולן: מהחקלאי לצלחת.

 

נפתח את היום בבית הבד טויסטר בגבעת יואב ,בסיור במערך המילוי והביקבוק, הדרכה על תהליך גידול, הפקת ושמירת שמן הזית על פי מיטב המסורת . לא נוותר על טעימות שמן  ממגוון השמנים המשובחים של הגולן או סרט וטעימות בבית הבד ארץ גשור שבמושב גשור.

נמשיך לבית המלאכה לייצור שופרות קול שופר בגבעת יואב. בסיור נכיר את מגוון סוגי הקרניים ונתחקה אחר המסע המרתק שעוברת קרן פשוטה וגולמית עד הפיכתה לשופר מהודר המפיק צליל.

קפיצה קלה תביא אותנו למרכז המבקרים לימונטו בגבעת יואב . נשמע על גידול הלימון ועל המוצרים המיוחדים שמפיקים ממנו ונצפה בסרט קצר על תהליך הייצור של הלימונצ’לו- מוצר הבית המפורסם של לימונטו. את התוצר המופלא אתם מוזמנים לטעום בעצמכם.

נעצור לצהריים בהנחתום –מאפיית בוטיק הממוקמת בקניון נוף גולן בבני יהודה ,בה תמצאו פיצות ולחמים מחומרי גלם טריים הנאפים בידי קונדוטור או במסעדת הבשרים גיליס במושב נוב.

נקנח את היום בביקור ברפת הרובוטית באבני איתן לחוויה מוווווצלחת!.  נפתח את הביקור בסרטון קצר “מהחליבה ביד ועד לרובוט שחולב לבד” . נצפה ברובוט החולב ובפרות המחליטות מתי מתאימה להן החליבה, בהגמעת עגלים מבקבוק יונקים, חביצת חמאה בעקבות סיפורים על חריצות והתמדה ושוקולד פרה לקינוח. הסיור מתנהל באולמות ממוזגים ואסתטיים.

אתם מוזמנים לישון באווירה חקלאית כפרית בקמפינג בחוות פיטאה הסמוכה לגבעת יואב. בחווה מתקיימים סיורי ערב, בהם תגלו את הפריחה הלילית של הפיטאה (עונת הפריחה: יולי-נובמבר) או בחווה האקולוגית נטורה  המשלבת לינת קמפינג עם סדנא לגידול פירות יער וטעימות (חודשים מאי-יולי) וסיורי ליקוט המניבים ארוחת שטח טעימה ומזינה (מרץ-אפריל).

 

נהניתם? למה שלא נמשיך לעוד יום טיול חקלאי מרתק ומעורר תיאבון?!

נפתח את היום בביקור במחלבת נטור שבמושב נטור לסיור ,סדנא להכנת גבינות כבשים טעימות ואירוח כמיטב המסורת (מומלץ להישאר לארוחת בוקר הכוללת את כל סוגי הגבינות. כשר) .

לא נחמיץ סיור וטעימה של יין משובח ביקבי הגולן. בגולן תנאים מיטביים לייצור יין משובח- גובה, טמפרטורה ואדמה בזלתית. בזכות תנאים אלה זוכים יקבי הגולן בפרסים יוקרתיים בקטגוריות היין השונות ברחבי העולם. נבקר ביקב שאטו גולן במושב אליעד -נתארח בגן היקב ונהנה מטעימה ממגוון היינות. הביקור מלווה בהסברים מצוות נעים ומקצועי. תוכלו להשלים את החוויה, בפינות ישיבה פסטורליות ונעימות, עם פלטת גבינות משובחות תוצרת הארץ, בליווי יין ,ביקב הבוטיק טרה נובה-סיור בחדר חביות, טעימה של יינות ושמן זית  או ביקב סקוריה  במושב כנף. קפיצה קלה תביא אותנו לחוות הלבנדר במושב כנף בה נתפעל מפריחת הלבנדר בים של סגול. נלמד על תהליך ייצור שמן הלבנדר.

נתארח לארוחה ביתית נעימה ועשירה בשולחן האוכל של מיכל, ,בבית הטבעוני של רונית סימנה  במושב כנף או במסעדת הבשרים מושבוצ ברמות, בה תיהנו ממטבח מקומי עונתי ומחוויית Farm to Table אמיתית. תוכלו לרכוש במסעדה תוצרת חקלאית מקומית וטרייה.

נמשיך אל החווה התיירותית בל עופרי בקדמת צבי, בה נסייר ונחווה את הפעולות החקלאיות בימי קדם- הגורן, בית הבד והגת לייצור יין. הכל על פי העונה החקלאית . נקנח בביקור מתוק במיוחד בבית הריבות של שרה בקדמת צבי –חוויה קולינרית עשירה הכוללת טעימות של סוגי ריבות שונים. את הריבות מכינה שרה בבישול מסורתי ובהרבה אהבה.

אפשר להמשיך לחוויית אתגר וכיף לבחירתכם 

ניתן להישאר ללילה באחד מאתרי הלינה ברחבי הגולן

שתף את המסלול שלך

Facebook
WhatsApp
Email
Print

מפת אטרקציות גולניות

המועדפים
שלך